Pablo Picasso sa en gang “Good artists copy, Great artists steal” ... Som i prinsippet betyr at du kanskje ikke er den første til å prøve noe, men du gjorde det så bra og gikk så inn i det at til slutt så tenker alle på deg når de ser den stilen. Picasso, Liechtenstein, Monet, Warhol, Van Gogh ... de begynte kanskje ved å kopiere og å la seg inspirere av andre, men til slutt stjal de det helt.
 
Man kan si og tenke hva man vil om tegneserier​, men bare tenk hvor viktig dette, tegneseriene, har vært for folk! At selv nå, 50 år etter hans død, er Walt Disney kanskje det fremste symbolet på amerikansk kultur, og det ville i det hele tatt være vanskelig å forestille seg en verden uten det han og andre med ham skapte. Deres verden, formet min verden. Så enkelt er det! Alle mine arbeider er inspirert av 60-, 70- og 80-tallets tegneserier, tegneseriehelter, popkultur samt erfaringer fra min egen barndom.
 

Foto: Pål Hornburg

Jeg blir ofte spurt​ "Hvorfor maler du Mikke Mus og Fantomet?"…
Jeg jobber ikke med verken Mikke Mus, Fantomet, Batman, Sølvpilen eller noen av de andre velkjente tegneseriefigurene, men med betydning de og tegneserienes verden hadde på meg gjennom min egen barndommen, og ikke minst hvilken betydning det fremdeles har for meg!
 
Jeg karikerer, parodierer og skildrer opplevelser og historier, og fletter det hele sammen med minner fra min egen barndom og samtiden vi lever i. Jeg leker med følelser som fremdeles vekker tanker hos meg, glemte minner, fantasiene og dagdrømmene jeg gikk rundt med som barn. Jeg leker med det barnet som fremdeles er igjen av meg, den opprinnelige meg, fra den gangen da jeg bare var en liten gutt.

Tro kanskje jeg anser meg selv litt som en kunstnerisk DJ. Jeg leker og spiller rundt med andres hits, og fletter det sammen med min egne tanker og erfaringer.